Strategie

E.ON activează în sectorul energetic şi al gazelor naturale urmărind un model de business integrat.

Ţinând cont de domeniile complementare în care activau E.ON Gaz România Holding şi E.ON Energie România, motivaţia fuziunii într-o singură companie de tip holding, E.ON România, a fost aceea de a integra activităţile desfăşurate către cele două holdinguri într-o structură unică în care să fie angrenate şi concentrate toate resursele disponibile pentru a optimiza şi a eficientiza activităţile E.ON în România, atât din domeniul gazelor naturale, cât şi din domeniul energiei electrice.

Obiectivele principale ale noii companii sunt consolidarea poziţiei E.ON pe piaţa de energie din România prin dezvoltarea portofoliului de clienţi şi asigurarea securităţii furnizării de gaze naturale şi de electricitate pentru consumatori.

În acelaşi timp, dorim să dezvoltăm activităţile noastre comerciale din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie şi dorim să ne extindem activităţile şi la alte domenii de afaceri. Împreună cu alte companii E.ON intenţionăm să dezvoltăm afaceri noi, cum ar fi centrale termoelectrice şi centrale combinate gaz/electricitate, centrale pe gaz sau cărbune, sau proiecte de energie regenerabilă şi de infrastructură pentru zone în dezvoltare.

Sus

© E.ON România S.R.L. 2015