Cultură

În demersul de sprijinire şi susţinere a proiectelor culturale, am dezvoltat parteneriate cu Teatrul Ariel din Tg.Mureş, Fundaţia Dramafest, Fundaţia Culturală Scena, Asociaţia Culturală Amphion.

Zilele "Ariel"

Microstagiunea din cadrul proiectului „Arte” în anul 2007, a reprezentat începutul unui parteneriat pe termen lung cu Teatrul „Ariel” şi Fundaţia Dramafest. 

„Bursa textelor noi de dramaturgie românească” este un alt eveniment cultural susţinut în anul 2008 de Grupul E.ON din România şi organizat de Fundaţia Dramafest la Teatrul Ariel. Organizarea acestui eveniment internaţional şi premierea tinerilor dramaturgi declaraţi câştigători au fost posibile şi datorită aportului Grupului E.ON, care a susţinut evenimentul cu suma de 13.500 Euro.

CD-uri cu poveşti pentru copii

Începând cu anul 2007, susţinem acest proiect deoarece am ales să fim mai aproape de tânăra generaţie. Creaţiile Fundaţiei Dramafest şi ale Teatrului "Ariel" stârnesc imaginaţia şi încurajează interesul celor mici pentru lumea poveştilor, implicit pentru cultură. În anul 2008, am spijinit acest proiect cu 3250 Euro, urmând ca în fiecare an să ne alăturăm proiectului pentru a promova creaţii noi şi de interes pentru copii.

Atragerea publicului către artă şi cultură

Implicarea în organizarea de evenimente culturale este un obiectiv al Grupului E.ON din România.

Ne-am adus aportul pentru ca Cetatea Sighişoarei, obiectiv aflat în patrimoniul UNESCO din anul 1999, să redevină pentru câteva zile gazda tuturor minorităţilor etnice din România, în cadrul celei dea opta ediţii a Festivalului ProEtnica.

La Tg.Mureş am susţinut în calitate de sponsor principal Festivalul de arte medievale, iniţiat de Fundaţia Culturală Scena.

Programul cultural „Noaptea Muzeelor-Noaptea Muzelor, organizat de Asociaţia Culturală Amphion şi-a atins obiectivul prin numărul mare de vizitatori înregistraţi la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Târgu Mureş şi prin interesul manifestat de public pentru cultură.

La Bucureşti, pentru al doilea an consecutiv, am sprijinit proiectul Dance Energy în calitate de sponsori principali. Organizarea spectacolului Dance Energy, susţinut de Răzvan Mazilu la Opera Naţională Română, a fost posibilă prin asistenţa financiară acordată de Grupul E.ON din România, care a venit în sprijinul Liceului de coregrafie „Floria Capsali”, beneficiar al fondurilor colectate la acest eveniment cultural, în anul 2008. În anul 2009, au fost alocaţi 40.000 Euro pentru susţinerea acestui eveniment, iar fondurile strânse din vânzarea biletelor la spectacol şi din donaţii au fost oferite sub formă de materiale didactice, costume şi alte echipamente necesare elevilor Colegiului Naţional de Artă Octav Băncilă din Iaşi, din cadrul secţiei de coregrafie.

Ne-am alăturat acestui proiect pentru a evidenţia importanţa culturii, pentru a îmbunătăţi condiţiile de studiu pentru copiii talentaţi şi pentru a promova tinerele talente în domeniul coregrafiei. Dorim să le oferim copiilor talentaţi şansa de a-şi împlini visul de a dansa pe marile scene ale lumii.

Susţinem proiectele culturale pentru a promova şi încuraja în rândul copiilor şi tinerilor însuşirea valorilor care se regăsesc în artă şi cultură.

Sus

© E.ON România S.R.L. 2015