FAQ

 • Cum aplic la Programul pentru Absolvenţi 2017?

  Principalul canal de aplicare este cel online, accesând site-ul nostru de Carieră, unde puteți aplica până la data de 15.05.2017 pentru poziţiile din domeniul Financiar/Economic și Vânzări şi până pe 15.05.2017 pentru poziţiile din domeniul Tehnic şi Transformare Digitală. (inclusiv).

  De asemenea, în perioada 20.03.2017 – 1.05.2017 (în domeniul Financiar/Economic/ Vânzări) şi între 03.04.2017  – 15.05.2016  (Tehnic şi Transformare Digitală) veți putea aplica și prin diverse canale de recrutare (de ex. Ejobs, HIPO, etc.), căutând „Programul pentru Absolvenţi E.ON” din România.

  Pe toate canalele vei găsi poziţii pentru diferitele specializări căutate de noi.

  • Selectează poziţia dorită şi înregistrează-te în aplicaţia online deschisă.
  • Completează rubricile din formularul online al aplicaţiei şi răspunde la întrebările din chestionar.

  Te sfătuim să îţi întocmeşti CV-ul într-o manieră profesionistă, evidenţiind aspectele descrise la rubrica Profilul Candidatului prin criteriile de selecţie. CV-ul trebuie să conţină toate elementele relevante pentru poziţia la care aplici.

  Odată ce ai apăsat "Aplică", aplicaţia ta online va fi înregistrată în sistemul nostru şi vei primi automat o confirmare de primire prin e-mail.

  Close
 • Ce documente sunt necesare pentru a aplica la program?

  Pentru a aplica la prima etapă din procesul de selecţie trebuie să te înregistrezi în aplicaţia noastră online pentru recrutare, să completezi datele cerute în formularul online şi să încarci un CV, o scrisoare de intenţie şi/sau scrisori de recomandare.

  Close
 • Finalizez studiile (universitare sau postuniversitare) în vara 2017. Pot aplica pentru Programul E.ON pentru Absolvenţi?

  Da. Poţi aplica pentru acest program, dacă termini studiile în vara 2017 şi îndeplineşti celelalte criterii de selecţie.

  Close
 • Ce se întâmplă dacă depăşesc data de trimitere a aplicaţiei, 1 mai 2017, respectiv 15 mai 2017?

  După data de 1 mai 2017 (domeniile Financiar/Economic, Vânzări) şi 15 mai 2017 (domeniul Tehnic și Transformare Digitală) nu vei mai putea aplica pentru poziţiile din cadrul Programului E.ON pentru Absolvenţi 2017.

  Close
 • Ce înseamnă procesul de recrutare?

  Procesul de recrutare presupune analiza fiecărei aplicaţii primite exclusiv online prin intermediul site-ului de carieră E.ON şi diverse canale de recrutare (de ex. Ejobs, BestJobs, HIPO etc.). Acest proces se desfăşoară pe o perioadă de patru luni, în intervalul aprilie-iulie, şi se încheie în luna iunie/iulie cu participarea persoanelor selectate la un Centru de Evaluare.

  Close
 • Ce presupune aplicaţia online?

  Candidaţii trebuie să răspundă la un chestionar inclus în aplicaţia noastră online de recrutare în momentul aplicării pe poziţia dorită.

  Chestionarul se va concentra pe  informaţii detaliate despre candidat şi experienţele sale academice. Aceste informaţii vin în sprijinul procesului de selecţie, iar întrebările sunt stabilite în funcţie de criteriile de selecţie.

  Ex. Notele obţinute în cei 3 sau 4 ani de studii, proiectele desfăşurate pe perioada studiilor, etc.

  Close
 • Pentru câte poziţii pot aplica?

  Îți recomandăm să studiezi pozițiile vacante oferite, precum și profilul solicitat și să aplici pentru poziţia care se potrivește cel mai bine cu studiile, experiența și obiectivele tale de carieră.

  Cu toate acestea, dacă identifici o altă poziție care se potrivește de asemenea cu studiile și obiectivele tale de carieră, poți aplica. În etapa următoare a procesului de selecție va  trebui să precizezi care este prioritatea ta.

  Ex. Pentru pozițiile de Vânzări și Relații Clienți căutăm atât economiști cât și ingineri. Candidații cu acest profil pot aplica (dacă e de interes) la aceste poziții.

  Close
 • În ce localitate îmi voi desfăşura activitatea?

  E.ON îşi desfăşoară activitatea în peste 30 de ţări din întreaga lume. În România, în jumătatea de nord a ţării, 20 de judeţe. Sediul companiilor de distribuţie gaze naturale şi energie electrică, de vânzări şi de servicii business este la Tîrgu Mureş şi la Iaşi. Un criteriu important de selecţie în procesul de recrutare este gradul ridicat de mobilitate al participantului, atât în ţară cât şi în străinătate.

  În cazul în care îţi vei desfăşura activitatea într-o altă localitate, decât cea de domiciliu, pe prioada programului compania îţi oferă sprijin financiar.

  Close
 • Care este calendarul procesului de selecţie şi data de începere a programului?

  Procesul de selecţie se defăşoară în perioada martie-iulie:

  • Etapele de analiză a aplicaţiilor şi a chestionarului se desfăşoară în perioada martie-mai.
  • Etapa testelor online & a interviului telefonic se defăşoară în perioada lunilor martie-mai.
  • Ultima etapă, Centrul de Evaluare, se va desfăşura pe durata unei zile, la Tîrgu Mureş, în perioada 20-23.06.2017 (Vânzări, Relații Clienți, Financiar), respectiv 18-19.07.2017 (Inginerie, Transformare Digitală).

  Close
 • Când voi afla răspunsul final la aplicaţia mea?

  Pe măsură ce procesul de selecţie se va desfăşura vom încerca să te ţinem la curent cu stadiul aplicaţiei tale.

  Răspunsul final către candidaţii care au trecut de primele două etape din procesul de selecţie se va trimite la finalizarea procesului de recrutare, în luna iulie.

  Close
 • Care va fi statutul meu în organizaţie ca şi participant la Programul pentru Absolvenţi?

  În cadrul programului de dezvoltare, participantul va încheia cu E.ON un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, astfel că el/ea va avea statut de angajat al companiei cu drepturile şi responsabilităţile aferente oricărui angajat. 

  Close
Sus

© E.ON România S.R.L. 2015