Energy Challenge 2018

Energy Challenge

O provocare pentru studenții cu idei inovatoare

Energy Challenge este o competiţie de idei de afaceri inovatoare în domeniile energiei verzi, eficienţei energetice şi digitalizării, adresată studenţilor. Pentru ca ei să poată facă primii pași de la idee la business, noi le evaluăm şi premiem proiectele şi le oferim mentorat. Partenerii academici ai Energy Challenge sunt universități din Cluj-Napoca, Iași, București, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea și Ploiești, precum și asociații studențești. Anul acesta valoarea premiilor a fost de aproximativ 7.000 de euro.

În finala Energy Challenge 2018, organizată în a doua jumătate a lunii aprilie, echipa desemnată câștigătoare a fost Energon, formată din doi studenţi, unul la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, iar celălalt la Universitatea Transilvania din Brașov. Podiumul a fost completat de o echipă de la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești şi de o echipă de la Politehnica București.

Echipa Energon, câştigătorii Energy Challenge 2018
Echipa Energon, câştigătorii Energy Challenge 2018

Feedback-ul primit din partea participanţilor la competiţie a fost extrem de pozitiv. Toți s-au declarant încântați de eveniment și consideră că au învățat lucruri care îi vor ajuta în viitor. De altfel, și juriul a fost impresionat de evoluția proiectelor și de prezentările pe care le-au susținut studenții, apreciind că de la an la an au parte de surprize tot mai plăcute în ceea ce privește temele și modul de abordare al acestora.

La final, concurenţii au ales și o cauză pentru care E.ON va dona în numele competiției suma de 3.000 de euro. Beneficiarul donației este Asociația Down Mures, care se concentrează asupra activităților ce vin în sprijinul copiilor cu sindrom Down și a familiilor acestora.

Energy Challenge Academy

Testimoniale Energy Challenge