Finala Energy Challenge 2021

We have a winner!

Finala Energy Challenge 2021 și-a desemnat echipa câștigătoare

Am ajuns la cea de-a șaptea finală a competiției Energy Challenge, a doua la număr susținută în mediul online. Dacă anul 2020 ne-a acaparat cu multe schimbări și provocări, anul acesta ne-a demonstrat că indiferent de situație, reușim să ne adaptăm și să facem lurcurile să meargă ca pe roate și ne mândrim cu asta.

Energy Challenge, competiția dedicată tinerilor cu idei inovatoare, s-a încheiat și în acest an cu succes, desemnându-și câștigătorii după momente emoționante, în care concurenții și-au susținut ideile în fața juriului, format din specialiști E.ON.

Când spunem idei inovatoare, o zicem pe bune, pentru că și în această ediție, studenții din România au reușit să ne surprindă cu viziunea pe care o au în domenii precum Energie Verde, Produse și Servicii Clienți, Eficiență energetică și Optimizare rețea și Digital&Smart.

În finală au ajuns doar 5 echipe din cele 16 înscrise inițial, toate luptând pentru marele premiu în valoare de 3000 de euro. 

Smart Rides

Echipa care a reușit să impresioneze juriul cu ideea înscrisă, a fost SMART RIDES – echipa universităților ”Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, ”Ion Mincu” și The Entrepreneurship Academy din București.

Proiectul celor de la Smart Rides  a propus o aplicație de ride-sharing destinată angajaților corporatiști, utilă atât pentru organizarea flotei auto interne cât și pentru autoturismele personale.

Smart Rides
Smart Rides

Pe locul II s-a clasat echipa ”David Technologies” formată din studenți de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Tinerii au creat un sistem de irigații inteligent, foarte util mai ales în condiții de deficit hidrologic. Pentru această inițiativă fiecare membru al echipei a fost răsplătit cu câte un iPad.

David Technologies

Foarte aproape ca puntaj a fost și proiectul celor de la Doctorescu, clasat pe locul III. Echipa formată din studenți de la Universitatea ed Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a propus un ingenios sistem de generare de energie electrică, folosint plăci/dale pe podele/alei, care produc electricitate prin compresie, datorită greutății pietonilor. Proiectul a fost premiat cu vouchere eMAG, în valoare de 1.000 de lei.

Echipa Doctorescu
Doctorescu

Nu s-au lăsat mai prejos nici celelalte două echipe finaliste, APEIRON – care a prezentat stații de încărcare de mare putere, integrarea încărcătoarelor într-un grid smart și dezvoltarea unei aplicații suport și SOFT ENERGY TEAM – care a venit în fața juraților cu o aplicație care conectează toate device-urile din casă la internet, pentru supervizare și eventual control, în ceea ce privește electricitatea.

Apeiron
Soft Energy Team

Energy Challenge a debutat în anul 2015 și de atunci a antrenat peste 250 de studenți din diferite centre universitare din România. Câștigătoarea ediției 2020 a fost Team ATLAS de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Dacă ediția din acest an a fost reușită din toate punctele de vedere, abia așteptăm să vedem anul următor care vor fi ideile cu care tinerii studenți din România ne vor surprinde.