La E.ON Business Services Cluj punem accent pe învățarea continuă și asta nu pentru că este “la modă”, ci pentru că noi credem în și punem în aplicare dialogul continuu între fiecare manager și colegii săi, dialog orientat spre îmbinarea aspirațiilor de dezvoltare ale colegilor cu obiectivele pe termen mediu și lung ale organizației.


"Gândindu-mă înapoi la timpul petrecut în cadrul E.ON, cred că a fost vorba de o continuă schimbare şi mă aștept la schimbări și pe mai departe."

Carmen Madiar, Performance and Delivery Manager

Cursuri

E.ON Business Services Cluj oferă o gamă variată de soluţii de învăţare. Angajaţii au atât opţiunea de accesa cursuri pe platforma online, dar şi de a participa la training-uri susţinute de profesionişti sau să înveţe prin experienţe practice.

Portofoliul de cursuri variat se adresează atât nevoile de dezvoltare a cunoştinţelor şi abilităţilor în domeniul financiar-contabil (cursuri specifice fiecărui process contabil, cursuri pentru Excel sau pentru utilizarea programului SAP), dar şi dezvoltarea abilităţilor soft ale colegilor prin programe ca: Comunicare eficientă, Munca în echipă, Abilităţi de prezentare publică, Feedback, Inteligenţa emotională, Management de proiect, Managementul timpului, Creativitate şi Inovare, Train the Trainers.

Pe lângă portofoliul constant de programe enumerat, atenţia noastră s-a concentrat şi către sprijinirea colegilor promovaţi intern în poziţii de leadership: aceştia beneficiază de un program special de cursuri menit să-I
sprijine la debutul într-o carieră de leadership.

Pentru că limba germană este frecvent utilizată în operaţiunile zilnice din cadrul majorităţii departamentelor noastre, nu am neglijat nici această arie de dezvoltare: compania oferă oportunitatea de a studia limba germană chiar de la nivelul începător până la nivel avansat.

La E.ON Business Services Cluj ne propunem să creăm o cultură în care procesul de învăţare este o constantă a activităţii profesionale. Astfel, urmăm regula consacrată a învăţării continue 70%-20%-10%: Aproximativ 70 % din procesul de învăţare are loc prin experienţe practice, 20 % prin intermediul interacţiunii cu ceilalţi, iar 10 % din procesul de învăţare se realizează prin aşa numitul proces formal de învăţare, prin cursuri structurate sau prin programe online.


"Am participat de curând la cursul de Project Management. Mi sa părut foarte util să aflu mai multe despre analiza riscurilor posibile la începutul unui proiect și găsirea modalităților de combatere a acestor riscuri de la început. De asemenea folosirea graficelor Gantt (împărțirea într-o manieră organizată a mai multe acțiuni specifice) m-a ajutat să văd în orice moment în ce punct se află proiectul nostru. Chiar dacă am folosit aceste unelte pentru “mici proiecte” sau nu foarte complexe, consider ca au fost extrem de utile."

Ioana Fotache, Accounts Payable Specialist/ Inquiries

Mentoring

Noi privim mentoring-ul ca pe un parteneriat de dezvoltare prin care colegii aflaţi la începutul unei noi etape în carieră sunt sprijiniţi de un leader sau un coleg experimentat să înveţe, să abordeze cu încredere provocările profesionale şi să-şi dezvolte cariera în direcţia pe care şi-o doresc.

Mentoring-ul este bazat pe încredere reciprocă, pe generozitate în a împărtăşi din cunoştinţele şi experienţa proprie şi pe deschiderea de a învăţa constant, de a căuta modalităţi mai bune de a face lucrurile.

Mentorul se va asigura că oferă feedback constructiv şi implementabil în practică, pe tot parcursul evoluţiei programului.

Derulăm aceste programe de mentoring exclusiv cu resurse interne, iar acest lucru contribuie substanţial atât la consolidarea culturii organizaţionale, dar şi la capitalizarea talentului intern.


"Mentoring, cireașa de pe tort când vine vorba de dezvoltare personală și profesională. În fiecare zi urcăm câte o treaptă și ne dezvoltăm prin activitățile, proiectele și situațile întâlnite. Când primești și o mână de ajutor, călătoria este cu atât mai mult o plăcere. Mă refer aici desigur la sesiunile de Mentoring, organizate de colegii mai experimentați și din echipa de Management, care își rup din timp pentru a crește următoarea generație."

Florin Cherteș, Team Leader Accounts Payable

Programe de dezvoltare a talentelor

Angajamentul nostru ferm este să sprijinim dezvoltarea talentelor din cadrul organizaţiei şi cea mai puternică demonstraţie în acest sens este faptul că exact 50% din posturile de nivel managerial sunt ocupate prin promovări interne.

Pentru a-i ajuta pe colegii noştri să se pregătească pentru abordarea unor roluri mai complexe în carieră am creat două programe speciale:

  • Top Talent Program – dedicat celor care doresc să-şi dezvolte abilităţile şi cunoştinţele în zonele de coordonare de echipe sau de proiecte.
  • Emerging Leaders Program – dedicat exclusiv pregătirii pentru roluri manageriale complexe.


"Programul mi-a oferit oportunitatea de a avea un Mentor care sa mă călăuzească, am putut să-mi aleg proiectul din companie în care sa mă implic și să lucrez împreună cu colegi din alte departamente. Am avut parte de traininguri, care să ne ajute să ne dezvoltăm, întâlniri regulate cu managementul unde ne putem spune părerea și ideile legate de acest program și ne oferă expunerea necesară."

Sólyom Katalin, Accounts Payable Expert

Excelenţă operaţională

Excelența operațională este o mentalitate prin care angajații continuă să îmbunătățească procesele, încurajați de liderii lor.
  • permite îmbunătățirea continuă și durabilă a performanțelor
  • angajaţii sunt implicaţi permanent în identificarea și rezolvarea problemelor
  • ne asigurăm că fiecare angajat are abilitățile și instrumentele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime
  • scopul nostru e de a satisface nevoile clienților şi ale colegilor noștri


"Am participat în programul Operational Excellence ca și OE specialist.  Prin intermediul instrumentelor învățate de-a lungul trainingurilor atât eu cât şi echipele în care am fost alocată am reușit nu doar să fim mai structurați ci și să îmbunătățim procesele la care lucrăm. În ceea ce mă privește, pot să afirm că acest program m-a ajutat nu doar pe plan profesional dar și pe plan personal în organizarea sarcinilor zilnice."

Daiana Buzle, Manager Internal Controls System