„Uneori avem tendinţa să ne grăbim atunci când aplicam pentru un job. Cel mai important sfat ar fi să alegi o pasiune şi nu un job!”

Alina Cocu

Alina Cocu

Team Leader Facturare Directă

Cum ai evoluat în cadrul companiei E.ON Business Services Cluj?
De când m-am alăturat companiei, am trecut prin multe schimbări, am trecut prin diverse tranziţii şi am contribuit la îmbunătăţirea proceselor. Am dobândit noi competenţe tehnice şi am obţinut o licenţă de trainer-toate acestea datorită devotamentului personal şi sprijinului oferit de team leader şi de managerul de departament. Mi-am dat seama imediat că mi-ar plăcea să ocup o poziţie de conducere. Fostul meu team leder şi managerul de departament m-au încurajat, sfătuit şi m-au ajutat să obţin poziţia dorită. Totodată, printr-un program intens de training, am reuşit să îmi îmbunătăţesc abilitatea de a lucra cu oamenii şi astfel mi s-au deschis noi perspective.

În opinia ta, care este cel mai important beneficiu pe care compania îl oferă angajaţilor şi de ce?
Cel mai important beneficiu este sprijinul pe care angajaţii îl primesc în dezvoltarea carierei lor şi programul flexibil de lucru. Acesta este un beneficiu pe termen lung pentru fiecare angajat şi nu se limitează doar la orele de lucru în cadrul companiei. Programul flexibil îţi permite să te dezvolţi atât în interiorul cât şi în afara companiei. De exemplu, programul flexibil mi-a permis sa evoluez pe plan personal, astfel că anul acesta voi obţine diploma de contabilitate.

Ce îţi place cel mai mult la locul de muncă?
Există numeroase motive care mă determină să mă dedic şi să mă implic în activităţile de zi cu zi: mediul multicultural şi atmosfera prietenoasă, atitudinea pozitivă şi altruistă a colegilor. Avem un program flexibil,  provocări apar la fiecare pas, astfel că munca nu devine niciodată plictisitoare. Totodată, avem manageri care ne încurajează şi motivează şi, cel mai important, colegi care au devenit prietenii mei.

Din experienţa ta, ce le-ai recomanda celor care aplică pentru un job?
Indiferent că este vorba despre prima voastră candidatură sau despre o candidatură pe o poziţie nouă, în aceeaşi companie sau într-o companie diferită, amintiţi-vă că nu există perfecţiune. Întotdeauna vor fi aspecte pozitive şi negative, de aceea este foarte important să îţi pui în balanţă deciziile şi să gândeşti pe termen lung. Uneori avem tendinţa să ne grăbim atunci când aplicam pentru un job. Cel mai important sfat ar fi să alegi o pasiune şi nu doar un job!

Cum contribuie E.ON la dezvoltarea ta profesională?
Odată ce mi-am găsit drumul în carieră, am primit sprijin, suport, înţelegere şi training şi astfel am reuşit să îmi dezvolt aptitudinile. Toate acestea au contribuit şi încă mai contribuie la dezvoltarea mea profesională.