"To graduates who are applying for their first job, I recommend getting involved in many extra-curricular activities such as volunteering, internships, trainings, and scholarships abroad because all these will set you apart from other candidates."

Anca-Ileana Neacșu

Anca-Ileana Neacșu

Specialist Contabilitate Clienţi

Cum te-ai dezvoltat de-a lungul carierei în cadrul E.ON Business Services Cluj?
În calitate de funţionar contabilitate clienţi, iar mai apoi specialist, pot spune că m-am maturizat ca individ şi totodată am acumulat experienţă în ceea ce priveşte munca cu oamenii- atât cu colegii, cât şi cu clienţii.

În calitate de funcţionar am preluat multe procese şi am ajutat la formarea noilor colegi. Acum pot spune că sunt mult mai pregătită pentru a face faţă situaţiilor mai dificile. În ceea ce privește cursurile de formare oferite de E.ON Business Services Cluj, acestea m-au ajutat să îmi dezvolt o serie de abilităţi legate de comunicarea în afaceri. În calitate de specialist, sunt împlicată în proiecte care îmi permit să vad o imagine mai de ansamblu a companiei.

De ce ai ales să lucrezi în calitate de Funcţionar Contabilitate Clienţi la E.ON Business Services Cluj?
În facultate am participat la un târg de cariere, unde printre standuri, s-a regăsit şi E.ON Business Services Cluj. Acolo am descoperit că această companie oferă absolvenţilor şansa de a-şi dezvolta abilităţile practice la locul de muncă şi totodată de a-şi dezvolta abilităţile lingvistice prin contact direct cu clienţii străini. De asemenea programul de lucru flexibil mi-a influenţat decizia, putând astfel să îmi finalizez şi studiile.

Care este, în opinita ta, cel mai improtant beneficiu pe care compania îl oferă angajaţiilor şi de ce?
În opinia mea, cel mai important beneficiu este faptul că avem şansa de a ne dezvolta, de a învăţa lucruri noi din orice situaţie, putând astfel să creştem şi să experimentăm diferite roluri.

Ce îţi place cel mai mult la jobul tău din cadrul departmantului de Contabilitate Clienţi?
Îmi place să urmăresc procesele colegilor mei mai experimentaţi, să tratez situaţii neobişnuite, dezvoltând astfel o experienţă pe care mai târziu o pot transminte mai departe colegilor noi. De asemenea mă bucur de faptul că toţi colegii mei sunt tineri, ceea ce face ca mediul de lucru să fie și destul de dinamic, caracterizat de un spirit inovator.

Raportându-te la experienţa ta, ai vreo sugestie sau recomandare pentru viitorii candidaţi? Ce sfaturi le poţi da pentru momentul în care aceştia decid să aplice pentru un loc de muncă?
Pentru absolvenţii care îşi depun candidatura pentru primul loc de muncă, vă recomand să vă împlicaţi în numeroase activităţi extra curriculare, activităţi precum voluntariatul, stagiile de practică, cursurile şi bursele în străinătate. Toace acestea vă ajută să vă diferenţiaţi de ceilalţi colegi.

Întrucât în tot acest timp ai fost angajată cu normă întragă, cum te-a ajutat compania să iţi finalizezi studiile?
Programul de lucru flexibil şi sprijinul team leader-ului, dar şi a colegilor mei m-a ajutat foarte mult să îmi termin studiile. Anul acesta mi-am incheiat şi practica pentru facultate tot în cadrul E.ON Business Services Cluj.