GraduatE.ON

GraduatE.ON, programul pentru absolvenţi, este super-puterea noastră prin care investim în tineri talentaţi de mai bine de 13 ani

Pe parcursul acestor ani, s-au angajat peste 130 de trainees, dintre care 80% și-au construit mai departe o carieră în cadrul companiei și mai mult de jumătate au ajuns în poziții de specialiști și de coordonare.

Am pregătit tot ce ai nevoie pentru ca și tu să-ți începi aventura: un job stabil cu toate beneficiile pe care le are un angajat E.ON, stagii diverse ca să îți dai seama unde ți-e cel mai bine, plus mentori numai unul și unul.

Dacă nu te desparte mai mult de un an de examenul de licenţă sau disertaţie şi te gândeşti “Încotro?”, trebuie doar să vii cu studiile adecvate şi cu reputaţia de student bun. Îţi vom oferi posibilitatea să explorezi departamentele companiei, să cunoşti lumea energiei, să te dezvolţi şi să îţi foloseşti ingeniozitatea, după care vei decide unde ţi-ar plăcea să îţi continui activitatea.

Carmen Pui, Răzvan Făgăraş şi Alexandra Ignat ne povestesc mai multe despre experienţele lor în cadrul GraduatE.ON: cum s-a desfăşurat procesul de recrutare, viaţa de zi cu zi în cadrul echipei şi multe altele.

Adriana Sălcudean (Specialist Strategie şi Inovare Operaţională) ne spune ce i-a plăcut cel mai mult în cadrul programului GraduatE.ON

Celelalte testimoniale, atât de la participanţii din ultimii ani la program, cât şi de la cei care au luat parte la primele ediţii (de acum peste 10 ani), le găseşti la finalul paginii.

 

Poziţii disponibile & procesul de aplicare

Poţi aplica prin intermediul platformei noastre de recrutare, unde va trebui să-ţi faci un cont mai întâi. Apoi vei parcurge câteva întrebări de departajare. Vestea bună este că nu va dura mult, pentru că vei putea să îţi uploadezi CV-ul. Click pe link-urile de mai jos ca să aplici.

Anul acesta avem în cadrul programului următoarele domenii de trainee:

Inginer

Economist

De ce GraduatE.ON?

Monotonia nu va face parte din agenda ta în companie, pentru că diversitatea activităţilor şi a oamenilor cu care vei interacţiona este atât de mare, încât mereu vei avea ceva nou de explorat.

Pe lângă stagii, colegii trainee sunt implicaţi în multe proiecte cu mare vizibilitate în cadrul companiei, dar şi în afara acesteia: Energy Challenge este un proiect care prinde contur an de an exclusiv prin implicarea colegilor trainees, tot ei sunt cei care impartasesc colegilor mai tineri activitatea din diferite departamente, pentru a le facilita alegerea.

Dacă vei demonstra implicare pe parcursul stagiilor, la finalizarea Programului GraduatE.ON, vei avea deja bazele unei cariere de succes în E.ON!

Energy Challenge Academy video

 

Ce înseamnă acest program pentru tine?

Pentru că orice start bun în viaţă are nevoie de o perioada de pregătire şi explorare, îţi vom da şi noi un răgaz de 24 de luni, în care să efectuezi stagii în diferite arii din companie, pentru a alege apoi ce e mai bine pentru tine.

Vei efectua stagii în diferite departamente

Îţi vei începe activitatea în luna septembrie, cu un program de inducţie, iar apoi vei începe primul stagiu. Un trainee efectueză de regulă, 4-6 stagii, cât mai diverse, pentru a profita la maxim de programul special gândit pentru absolvenţi talentaţi. GraduatE.ON înseamnă mai multe locaţii, la sediu şi în regiuni, în care poţi efectua stagiile, iar pe tine te aşteptăm cu deschiderea necesară. Noi te vom susţine şi te vom scuti de grijile materiale.

Te vei dezvolta şi vei învăţa constant

La E.ON dezvoltarea personală şi profesională nu sunt doar un clişeu. Vei beneficia de cursuri pentru abilităţi generale şi competenţe profesionale, dar vei învăţa mult prin mentoratul oferit de profesioniştii din companie. Stagiile diverse şi trainingul la locul de muncă îţi oferă şansa de a-ţi construi o importantă reţea de cunoştinţe în diferite departamente.

Vei primi suport

Pe toată perioada programului un specialist HR îţi va oferi sprijin permanent şi va monitoriza parcursul tău în cadrul companiei. În acelaşi timp, vei beneficia de un mentor în fiecare stagiu şi de sprijinul celorlalţi colegi trainee aflaţi de mai mult timp în program. Scopul este să poţi apela oricând la ei şi să primeşti cele mai bune răspunsuri, astfel încât la finalul programului să îţi fie uşor să identifici oportunităţile de continuare a carierei în cadrul E.ON România.

Ce ne dorim de la viitorul nostru coleg GraduatE.ON?

  • Să fii student în ultimul an, nivel licenţă sau master, într-unul din domeniile specificate în anunţuri şi să te poţi lăuda cu rezultatele tale din timpul studiilor.
  • Ne aşteptăm să ai cunoştinţe foarte bune de Microsoft Office, dar nu ezita să treci în CV orice alte aplicaţii pe care le cunoşti.
  • Ne dorim să ai cunoştinţe bune de limba engleză.
  • Căutăm colegi disponibili pentru deplasări de serviciu şi relocare pe durata stagiilor, lucru ce va face ca stagiile tale să fie mai diverse, mai interesante.
  • Ne-ar plăcea să îmbogăţim echipa cu oameni diverşi, cu activităţi şi interese extracuriculare cât mai interesante (organizaţii studenţeşti, voluntariat, sesiuni de comunicări ştiinţifice).

Care sunt etapele de recrutare prin care vei trece?

Procesul de selecţie se defăşoară în perioada martie-mai:

  • Asigură-te că îţi încarci CV-ul pe platforma noastră de recrutare până la data de 10 aprilie (inclusiv).
  • După o primă  evaluare a candidaturilor, pentru cei selectaţi va urma o etapă de testare online, iar apoi, în perioada martie – aprilie se vor desfășura interviurile telefonice cu cei care trec testul cu brio.
  • Candidații care ajung în etapa finală vor participa la Centrul de  Evaluare, care se va desfășura pe durata unei zile, la Tîrgu Mureş, în intervalul 07-09 mai (ingineri), respectiv 14-15 mai (economişti).
Pe măsură ce procesul de selecţie se va desfăşura vom încerca să te ţinem la curent cu stadiul aplicaţiei tale. Răspunsul final către candidaţii care au trecut de primele două etape din procesul de selecţie se va trimite la finalizarea procesului de recrutare, în luna iulie.

Iată ce spun colegii noştri, de la cei care au intrat în primii ani de program, până la cei mai noi.