"Toată experiența mea ca și trainee se rezumă la doi ani, cinci stagii în diferite departamente, cursuri și programe de dezvoltare, relaționarea cu persoane deosebite și foarte multe lucruri învățate, încă de la interviu."

Adriana Sălcudean

Adriana Sălcudean

Specialist Suport Comunicare, departament Suport Clienți, Delgaz Grid

Studii: Inginerie Economică Industrială, Universitatea Petru Maior Târgu Mureș
Stagii precedente: Vânzări, Marketing, Achiziții energie electrică, Managementul Reclamațiilor, Strategie şi Inovare Operațională

Mă uit înapoi și de fiecare dată când îmi amintesc de GraduatE.ON, zâmbesc. Zâmbesc și povestesc cu drag, pentru că a fost una din cele mai frumoase etape din viaţa mea profesională de până acum.

Pe scurt, toată experiența mea ca și trainee se rezumă la doi ani, cinci stagii în diferite departamente, cursuri și programe de dezvoltare, relaționarea cu persoane deosebite și foarte multe lucruri învățate, încă de la interviu.

În august 2014 aveam centrul de evaluare pentru GraduatE.ON. Auzisem foarte multe lucruri despre această companie, un angajator foarte atractiv, la fel ca şi industria în care activează. Eram atât de copleșită de emoții încât cu greu îmi găseam cuvintele ca să mă prezint. O doamnă, așezată pe scaunul de lângă mine, văzându-mă agitată, m-a luat de mână și mi-a spus pe un ton cald și încurajator: "Stai liniștită, totul va fi bine!".

Primele probe din acea zi le-am susținut în fața aceleiași doamne, care încă de la intrarea în sală mi-a zâmbit și m-a încurajat. Nu a fost tipicul interviu în care intervievatorul încearcă să te pună în dificultate. Din contră, au încercat să îmi scoată în evidență punctele forte. Metaforic vorbind, au încercat să îmi dea aripi să zbor. Mai departe, totul a decurs așa cum mi-a spus.

Mergând din departament în departament am văzut întregul drum al energiei, de la producător, transportator, distribuitor și furnizor, până ce ajunge în casele noastre. Această rotație a locurilor de muncă m-a ajutat să văd lucrurile din mai multe perspective și să observ cum activitatea mea influenţează activitatea celorlalți colegi și contribuie la îndeplinirea obiectivelor întregii companii.

Am fost de multe ori întrebată de către cunoștințe, cum sunt colegii de la E.ON? Ei bine, îmi place să le răspund cu o frază pe care colegii mi-au repetat-o de multe ori: ”Așa cum voi (cei tineri) învățați de la noi (cei cu experiență), așa și noi învățăm de la voi”. O frază care poate părea banală, dar e plină de motivație!