"O experiență unică, cu care sigur nu te întâlnești decât foarte rar."

Bogdan Livadariu

Bogdan Livadariu

Șef Exploatare Stații, Delgaz Grid

De ce ai ales să faci parte din echipa E.ON?

Am ales să fac parte din programul GraduatE.ON deoarece eram în căutarea unui loc în care să mă pot dezvolta pe plan profesional după terminarea studiilor de licență. M-a încântat din prima ideea de a efectua stagii în diverse departamente din companie, implicit de a descoperi diferite activități și procese, dar și de a învăța din experiența mai multor profesioniști.

Care consideri că au fost paşii cei mai importanţi prin care ai trecut de-a lungul experienței tale în E.ON?

Fiecare pas a fost foarte important, fiecare echipă din care am făcut parte a avut un impact pozitiv asupra mea și asupra dezvoltării mele profesionale și personale. Dacă ar fi să aleg unul singur, ar fi cel prin care am trecut acum la Centrul de Evaluare pentru definitivarea pe post.

În ce stagii ai fost până acum şi care crezi că ţi s-a potrivit cel mai bine vis-à-vis de ceea ce îţi doreşti pentru viitorul tău profesional?

Am efectuat 3 stagii până în momentul de față. Primul a fost în departamentul Dispecerat și Regimuri, de unde am plecat cu un bagaj important de cunoștințe și unde, împreună cu un coleg, am reușit să automatizăm una dintre activitățile alocate.

Al doilea stagiu de care am avut parte a fost la Centru Operațional Rețea Electricitate (CORE Iași) în compartimentul tehnic, unde am primit toată încrederea și tot suportul din partea mentorilor mei, iar ultimul stagiu a fost pe Stații, PRAM și Mentenanță IT. Pe tot parcursul programului am avut parte de o activitate dinamică și plină de provocări, în care am avut extrem de multe de învățat de la specialiștii și liderii din companie.

Din punctul meu de vedere, ultimul stagiu mi s-a potrivit cel mai bine și sunt încântat că acesta este și locul în care am ajuns să ocup poziția de Șef FOL Exploatare Stații, după definitivare.

Cum ţi s-a părut experienţa din Centrele de Evaluare ale programului pentru absolvenţi GraduatE.ON?

Pentru mine a fost o experiență unică, cu care sigur nu te întâlnești decât foarte rar. Gradul mare de implicare și profesionalism al specialiștilor din centrele de evaluare și modul în care sunt provocați candidații dovedește faptul că echipa E.ON încurajează și motivează tinerii la început de carieră.

Ce sfaturi le-ai da viitorilor trainee?

Sfatul meu este să dea dovadă de seriozitate, să aibă un grad mare de implicare, să nu le fie frică să pună întrebări persoanelor cu experiență în domeniu, să realizeze obiectivele prestabilite la început de stagii și, nu în ultimul rând, să vină cu idei noi și chiar să le pună în practică.