"Planul iniţial de setare a unei traiectorii, prin cadrul unor stagii de pregătire special croite, m-au sprijinit foarte mult în dezvoltarea profesională."

Bogdan Ungureanu

Bogdan Ungureanu

Specialist Managementul Datelor
Departamentul Eficienţă Reţea – Delgaz Grid

Noua funcţiune din care face parte Bogdan are rolul de administrare, evaluare, gestiune şi creştere a eficienţei bazelor de date din cadrul sistemelor electronice interne.

Originar sunt din Iaşi, absolvind Universitatea “Gh. Asachi”, Facultatea de Mecanică cu specializare în mecatronică şi robotică industrială. Ca mulţi absolvenţi ai acelor vremuri aveam intenţia de ma îndrepta spre o profesie în aeronautică, doar că am decis să fac cel mai important pariu cu viitorul meu, să schimb direcţia către industria de energie.

M-am alăturat companiei E.ON în 2006, în primul program de trainee în sectorul gazelor naturale.
Încă de la început, mi s-a oferit oportunitatea de-a lungul stagiilor de pregătire să particip activ în diverse arii, de la administrarea relaţiilor cu autorităţile, la gestiunea de proiecte pentru îmbunătăţirea siguranţei tehnice şi stagii de pregătire internaţională cu activităţi legate de strategia grupului în Europa. Au urmat poziţii ocupate în cadrul managementului reglementărilor şi operaţionalul companiei de distribuţie.

Un al doilea pariu important l-am facut când am decis să mă îndrept către o poziţie în knowledge management şi business excellence în cadrul companiilor E.ON de generare a energiei electrice din Germania.

Ca tânăr trainee, pentru primul job şi şansa oferită atât de devreme, m-am simţit privilegiat. Planul iniţial de setare a unei traiectorii, prin cadrul unor stagii de pregătire special croite, m-au sprijinit foarte mult în dezvoltarea profesională. Crescând alături de companie, trăind împreună toate schimbările survenite, am observat de-a lungul anilor cum optica pentru noile generaţii de trainee a evoluat. Observ astăzi cum conectarea dinamică cu realitatea, gândirea de tip “out of the box”, ideile necontaminate de proceduri, procese sau instrucţiuni, au devenit prerogativele strategiei de recrutare de personal a companiilor secolului 21.

Noile generaţii de trainee au devenit, din punctul meu de vedere, resursele cele mai importante ale unei organizaţii, nevoile companiilor actuale schimbându-se radical, de cele mai multe ori ideile bune venind chiar de la cei mai tineri.