"Experienţele avute din cadrul delegaţiilor sunt cele de care aş dori să aibă parte orice student în primul lui loc de muncă."

Harvat Sarah

Harvat Sarah

Trainee Inginer
Transformare Digitală - E.ON Servicii

Studii: Ingineria Mediului, Universitatea Politehnică Timişoara

Care au fost primele tale experienţe în cadrul Programului?

Primele mele experienţe au fost trainingurile din săptămâna de inducţie care m-au ajutat să îmi conturez o idee despre companie, poziţionarea ei în piaţă şi despre ce implică să fii angajat. A urmat apoi un maraton de noi oportunităţi, după 4 luni în cadrul companiei am avut ocazia să cunosc şi să lucrez cu colegi din Târgu Mureş, Sibiu, Cluj şi Timişoara.

Experienţele avute din cadrul delegaţiilor sunt cele de care aş dori să aibă parte orice student în primul lui loc de muncă.

Ce ai învăţat până acum în stagiile tale?

Ştiam, în principiu, cum poate arăta organigrama unei companii şi ce departamente pot exista şi care ar fi, în mare, activitatea întreprinsă de fiecare departament, însă ajungând să lucrez într-o companie atât de mare şi orientată mereu spre dezvoltare şi inovare, fiecare zi este o provocare.

Până acum, pe lângă cultura organizaţională, pe care am adoptat-o pentru că mă identific cu ea, am învăţat lucruri noi despre comunicarea internă şi externă a companiei, despre clienţii casnici şi clienţii business, am avut ocazia să învăţ să utilizez baza de date CRM (Customer Relationship Management) şi să văd cum decurg serviciile oferite de noi într-un Centru de Relaţii Clienţi.

Stagiile pe care le-am parcurs au fost foarte diverse, atât tehnice cât și non-tehnice: Management de Produse și Prețuri B2B, Optimizare rețea, dezvoltarea unei aplicații CRM (Customer Relationship Management), Achiziții Energie Electrică, participarea la dezvoltarea unui concept de SMART City pentru municipalități și Transformare Digitală. Toate acestea au fost presărate cu alte proiecte, printre care și unul în care am colaborat cu colegi din Graduate Programe din alte țări.

Experiența mea continuă încă și sigur mă așteaptă și alte provocări și uși deschise (cum îmi place mie să zic). Cred că îmi trebuie două lucruri care să îmi alimenteze reușita: energie și entuziasm.