"Momente definitorii au fost nenumărate de-a lungul celor aproape 15 ani în E.ON, dar toate au avut un catalizator puternic - oamenii cu care am lucrat."

Loredana Petru

Loredana Petru

Director Controlling & Sisteme IT HR/HR BP Soluții Clienți, E.ON Servicii România

Ce te-a determinat să alegi programul GraduatE.ON și care sunt motivele pentru care ai rămas în companie?

În 2006 am aplicat pentru acest program din 2 motive: primul ar fi dorința oricărui proaspăt absolvent de a-și găsi un loc de muncă și al doilea, cel mai important, era un job unde nu se cerea experiență, doar rezultate bune și potențial.

M-a atras compania care se hotărâse să dea o șansă unor tineri cu potențial, lucru care la acea vreme și mulți ani după, pot spune că era ceva rar întâlnit în România. Fără să îmi dau seama, muncisem pentru acest interviu în toți cei 5 ani de facultate prin toate experiențele trăite și am rămas plăcut surprinsă să văd că sunt angajatori care apreciază acest tip de activități extracurriculare.

Care au fost cele mai importante etape prin care ai trecut, de-a lungul experienței tale în E.ON, dar și cele mai mari provocări întâmpinate în tot acest timp?

Cred că prima și cea mai definitorie etapă a fost la 2 luni de la angajare, când am avut șansa și provocarea de a coordona un proiect de mare anvergură. Din acel moment încolo am fost atrasă de zona de Resurse Umane și am lăsat în spate ingineria studiată pe băncile școlii.

Momente definitorii au fost nenumărate de-a lungul celor aproape 15 ani în E.ON, dar toate au avut un catalizator puternic - oamenii cu care am lucrat. De la managerii mei, până la colegii de echipă sau din alte departamente, am învățat foarte multe, m-au pus în fața unor provocări, fructificate cred eu în șanse, și m-au ajutat să ajung azi omul care sunt. Cred cu tărie că evoluția fiecăruia dintre noi nu e un drum solitar și călătoria, cu toate experiențele ei, este formată din provocări, șanse oferite, feedback, job shadowing (sau pe românește furt de meserie ), dar și efort, ambiție și dedicare din partea fiecăruia.

Unde ai mai face un stagiu dacă ar fi să te întorci în timp? De care stagiu îți aduci aminte cu cel mai mare drag?

Cred că aș încerca să descopăr aria de distribuție, deci aș face un stagiu acolo, dacă m-aș putea întoarce în timp.

Primul meu stagiu este cel care mereu îmi vine în minte: colegii de la HR care ne sfătuiau veșnic să ne implicăm, fiindcă deși eram fără experiență, aveam dorință, motivație și creativitate. Atunci mi-am creat primele mele relații profesionale cu oameni care m-au învățat foarte multe și la care, chiar și acum, apelez cu drag pentru sfaturi de fiecare dată.

Ce sfat le-ai da viitorilor trainee?

Cred că cel mai important sfat ar fi să încerce în primul lor stagiu, și nu numai, să își seteze pe cât posibil un scop de dezvoltare profesională și să se folosească de rețeaua extinsă de trainee din companie pentru a cunoaște business-ul și a afla informații. Nu în ultimul rând, să nu uite că primul și cel mai important rol în dezvoltarea lor personală și profesională îl au ei înșiși!