Procesul nostru de recrutare

1. Alege job-ul şi aplică

Primul pas pe care îl poţi face pentru a ne cunoaşte, este să vezi, dacă în prezent avem un job potrivit cu dorinţele şi aptitudinile tale.

Lista completă pentru grupul E.ON la nivel global o găseşti aici. Pentru a vedea joburile din România, ai la dispoziţie filtrul "alege ţara".  

Dacă ceva de acolo te-a făcut să zici "jobul ăsta e pentru mine, nu trebuie să scap din mâini o asemenea oportunitate", atunci următorul pas este să aplici. Ştim şi noi că de cele mai multe ori e complicat sau durează prea mult să aplici la un job. Astfel că am simplificat lucrurile. Durează doar câteva minute pentru că poţi încărca / face upload de CV.

Ca să ai siguranţa că CV-ul a ajuns la noi, îţi vom trimite apoi un e-mail de confirmare.

2. E momentul să ne cunoaştem

În următorul pas din procesul de recrutare, recrutorul şi managerul direct vor evalua dacă experienţa şi aptitudinile tale se potrivesc cu profilul candidatului pe care îl căutăm în acel moment.

Dacă te vom apela telefonic pentru un prim interviu, înseamnă că e momentul să ne cunoaştem mai bine. Ne plac oamenii care pun întrebări, aşadar, dacă ai neclarităţi, te invităm să nu eziţi.

Dacă în schimb vei primi un email de la noi, înseamnă că potrivirea dintre CV-ul tău si profilul jobului pentru care ai aplicat nu este cea ideală. Aşa că avem grijă să punem bine CV-ul, ca să fie în proximitatea primelor joburi care s-ar potrivi mănuşă cu tine. Pentru că scopul nu este să angajăm pe cineva cu orice preţ, pe poziţia pentru care aplică. Scopul este ca tu să fii în cel mai potrivit loc pentru tine, să simţi că îţi foloseşti şi dezvolţi talentele, şi că munca ta este relevantă şi apreciată. Dacă se întâmplă asta, atunci vom fi cu toţii mulţumiţi, tu, noi şi clienţii noştri.

Pentru că sunt multe variabile (numărul poziţiilor deschise, numărul aplicanţilor, etc), nu putem estima cât durează procesul. Indiferent de acest fapt, vei primi un răspuns de la noi, ca să ştii în ce stadiu ne aflăm.

3. Interviul cu managerul direct

Dacă ai trecut de primul hop, înseamnă că recrutorul i-a zis managerului direct: trebuie neapărat să te vezi cu acest candidat!

Acum e momentul să îţi lămureşti toate dilemele (despre poziţie, despre angajator, despre aşteptări, despre colegi, etc), cu omul care are răspunsurile direct de la sursă, managerul tău direct.

Dar cel mai important, e să vezi dacă sunteţi pe aceeaşi lungime de undă. Pentru că trebuie să fie o compatibilitate în ambele sensuri. Şi tu trebuie să poţi zice: ce om fain, vreau să lucrez cu el! Nu doar managerul tău.

4. Aproape ai terminat, urmează oferta

Dacă şi managerul tău zice "ce om fain, vreau să lucrez cu el", îţi trimitem oferta.

Dacă ai întrebări la care nu ţi-am răspuns sau dificultăţi în procesul de recrutare, scrie-ne la recrutare@eon-romania.ro