În aceste zile, lecţiile despre energie au ajuns la Sânpetru de Câmpie şi Tîrgu Mureş

18.04.2019, Târgu Mureş
  • Peste 120 de copii au participat în perioada 17-18 aprilie la acţiuni educative;
  • Începând cu luna martie şi până în prezent, circa 300 de copii din judeţul  Mureş au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON, Delgaz Grid şi pompieri.

Peste 120 de copii de la Grădiniţa” Codrişor” din Tîrgu Mureş şi Şcoala Gimnazială “Sfîntu Petru” Sânpetru de Câmpie au participat în perioada 17-18 aprilie la acţiuni educative susţinute de voluntarii E.ON, Delgaz Grid şi specialiştii Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș. Copiii au învăţat, în cadrul „Lecţiilor despre energie”,cum să folosească electricitatea şi gazul în condiţii de siguranţă, dar şi care este comportamentul corect în situaţii de risc: la incendii sau cutremure.

Cei mici au fost  încântaţi de filmele educative prezentate şi de modul interactiv de derulare a lecţiilor. Ei au dovedit că sunt receptivi şi că deprind cu uşurinţă regulile de siguranţă şi că ştiu foarte bine care sunt situaţiile în care trebuie să sune la 112 şi ce detalii trebuie să furnizeze cu acest prilej. La finalul activităţii, 500 de copii de la cele două instituţii de învăţâmânt au participat la un exerciţiu de evacuare organizat de pompieri, având un comportament corect şi adecvat pentru situații de urgență.

Lecţii despre energie

Copiii au promis voluntarilor şi pompierilor că vor transmite mai departe mesajele de siguranţă fraţilor, părinţilor, bunicilor, vecinilor şi prietenilor şi că, de acum înainte, vor fi mai atenţi la prize, la aragaz, la cablurile de curent şi că nu se vor juca niciodată în apropierea ţevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate.

Începând cu luna martie şi până în prezent, circa 300 de copii din judeţul Mureş au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON, Delgaz Grid şi pompieri. Totodată, peste 1.000 de copii mureşeni au participat la exerciţii de evacuare, în cadrul acestor acţiuni.

În acest interval, în judeţul Mureş, au avut loc acţiuni la Şcoala Gimnazială Romulus Guga din Tîrgu Mureş, la şcolile din Băla, Hădăreni şi Cheţani şi la Biblioteca din Iernut, surpriza din acest an fiind un moment de lectură şi donare de cărţi pentru o parte a instituţiilor de învăţământ mureşene.

Proiectul “Lecţii despre energie” al E.ON România a debutat în urmă cu 10 ani, scopul acestuia fiind însuşirea de către cei mici a regulilor de utilizare în condţiţii de siguranţă a diferitelor forme de energie. În acest proiect au fost implicaţi până în acest an 1.200 de voluntari, iar numărul unităţilor beneficiare a ajuns la 530, cu circa 18.000 de beneficiari.