Marţi, 13 august, învăţăm să prevenim ghinionul

13.08.2019, Bucureşti

  • De „Ziua Informării Preventive”, E.ON şi Delgaz Grid sprijină acţiunile de informare preventivă susţinute de I.G.S.U. la nivel naţional
 

Dacă este marţi 13, este „Ziua Informării Preventive”, iar voluntarii din E.ON România şi cei ai Delgaz Grid s-au mobilizat şi de această dată pentru a sprijini acţiunile desfăşurate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) în mai multe judeţe din ţară.
 
Acţiunile de informare preventivă sunt desfăşurate sub sloganul “Preveniţi Ghinionul!” pentru a atrage atenţia asupra acelor incidente care pot fi cu uşurinţă prevenite dacă sunt respectate câteva reguli simple şi care, în caz contrar, pot provoca adevărate tragedii.

Astfel, specialiştii ISU din câteva judeţe, cu sprijinul voluntarilor E.ON şi Delgaz Grid, vor organiza puncte de informare preventive şi vor distribui materiale informative în zonele cu trafic pietonal intens, concursuri cu premii pentru copii, acţiuni cu maşini de intervenţie şi altele asemenea. Acţiunile vor fi desfăşurate la Tîrgu Mureş, Sovata, Bistriţa, Baia-Mare, Deva, Timişoara şi nu numai, toate cu scopul de a împărtăşi informaţii care pot salva vieţi, aceste obiective stând şi la baza parteneriatului „Împreună pentru Siguranţă” dintre IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid.

“Ceea ce poate face diferenţa între un eveniment tragic şi prevenirea acestuia este cât de informaţi suntem. Să ştii, de exemplu, cum să dai drumul corect la aragaz şi ce să faci când simţi miros de gaz poate părea elementar dar, din păcate, multe evenimente nefericite au avut şi continuă să aibă loc din cauza nerespectării unor reguli simple de utilizare a surselor de energie”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

Informaţii valoroase privind utilizarea responsabilă a energiei sunt disponibile pe pagina de Facebook și contul de Instagram “România Sigură”, actualizate zilnic de specialiştii E.ON şi IGSU. Pagina de Facebook "România Sigură" a adunat o comunitate de peste 22.000 de fani, şi sute de postări cu informaţii şi sfaturi utile.