E.ON emite cu succes obligaţiuni verzi de 1,5 miliarde euro

23.08.2019, Bucureşti

  • Emiterea de obligaţiuni are ca scop finanţarea infrastructurii sustenabile şi a proiectelor de eficienţă energetică
  • Obligaţiunile verzi satisfac cele mai exigente pretenţii ale investitorilor
  • Dobânzile mici reduc din cheltuielile de finanţare ale E.ON
 

E.ON a emis două tranşe de obligaţiuni verzi, în valoare de câte 750 milioane euro fiecare. Nivelul crescut al cererii a dat posibilitatea companiei E.ON să îşi asigure dobânzi favorabile pentru fiecare dintre scadenţe:

  • Obligaţiunea în valoare de 750 milioane de euro, cu scadenţa în august 2024, cu dobândă 0%
  • Obligaţiunea în valoare de 750 millioane euro, cu scadenţa în 2030, cu dobândă 0,35%

Tranzacţia a fost efectuată de către consorţiul de bănci internaţionale care a sprijinit finanţarea achiziţiei E.ON. BofA Merrill Lynch, BNP Paribas, ING, Societe Generale au fost subscriptorii activi.

Obligaţiunile verzi sunt garanţii cu dobândă fixă, utilizate pentru a finanţa proiectele de eficienţă energetică şi infrastructură. Investitorii au, aşadar, oportunitatea de a participa în (re)finanţarea proiectelor de investiţii sustenabile ale E.ON, care se încadrează în condiţiile Cadrului pentru Obligaţiuni Verzi al E.ON.

În conformitate cu obiectivul E.ON, anume acela de a oferi societăţii electricitate în condiţii sustenabile şi de siguranţă, E.ON a conceput un Cadru de Obligaţiuni Verzi, conform Principiilor ICMA pentru Obligaţiuni Verzi. Acest cadru se concentrează pe proiecte sustenabile atât în domeniul reţelelor energetice, cât şi cel al soluţiilor pentru clienţi. Pe parte de reţele energetice, este vorba despre racordarea la reţeaua energetică a surselor regenerabile sau proiecte care fac reţelele noastre energetice mai inteligente, punând astfel piatra de temelie pentru o tranziţie energetică efectuată cu succes. În cadrul segmentului de soluţii pentru clienţi, proiectele includ investiţii în soluţii energetice sustenabile pentru oraşe, contorizare inteligentă şi staţii de încărcare pentru automobile electrice.

Directorul Financiar al E.ON, Marc Spieker, a declarat: “Sustenabilitatea reprezintă firul roşu în cadrul activităţilor E.ON, al investiţiilor şi finanţelor noastre. Începând de azi, o parte importantă a investiţiilor noastre este orientată către o mai mare eficienţă energetică şi către protecţia mediului. Vom creşte, de asemenea, în mod semnificativ, această parte a activităţii noastre în anii care urmează. Obligaţiunile verzi ne ajută să finanţăm aceste investiţii. Prin intermediul obligaţiunilor verzi, investitorii internaţionali pot acum participa la finanţarea proiectelor noastre, făcând vieţile oamenilor mai sustenabile din punct de vedere ecologic. Dobânzile scăzute aferente ambelor obligaţiuni reduc costurile medii de finanţare ale E.ON şi ajută, în acest fel, la dezvoltarea afacerii noastre.”

Cadrul pentru Obligaţiuni Verzi al E.ON, A Doua Opinie (certificare obţinută de la renumita agenţie de rating Sustainalytics), precum şi prezentarea de la întâlnirea cu investitorii sunt disponibile online la:
www.eon.com/greenbond
www.eon.com/sustainability