E.ON România, premiată pentru proiectul NEXT-E

16.12.2019
  • Proiectul implementat de E.ON România și MOL România a fost nominalizat la categoria Zona Verde în 2019 alături de alte două proiecte ce vizează închirierea de trotinete electrice, respectiv car sharing cu flotă electrică;
  • Prin intermediul NEXT-E vor fi montate în România 40 de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, pe principalele coridoare de transport europene.

Zona verde în 2019 este premiul acordat companiei E.ON România pentru proiectul NEXT – E de către Asociația Presei Auto din România, în cadrul Galei ce a avut loc sâmbătă, 14 decembrie, la București, transmisă live de către TVR1. Pentru acest premiu a mai fost nominalizată compania Flow care a inițiat serviciul de închiriere a trotinetelor electrice în București, Cluj Napoca și Timișoara, respectiv BCR eGO pentru serviciul de car sharing cu flotă exclusiv electrică, accesibil tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitentă.

La Gala Asociația Presei Auto din România, ediția 21, au fost acordate premii pentru cele mai bune proiecte/ produse/ companii la opt categorii: Dealer-ul anului 2019, Angajatorul anului 2019, Reclama Anului 2019, Zona verde în 2019, Viziunea anului 2019, Tehnologia anului 2019, Mașina electrică a anului 2019, punctul culminant fiind acordarea titlului pentru Mașina anului 2020 în România.

Zona verde în 2019 este premiul acordat companiei E.ON România pentru proiectul NEXT–E de către Asociația Presei Auto din România
Zona verde în 2019, premiul acordat companiei E.ON România pentru proiectul NEXT–E de către Asociația Presei Auto din România

Suntem conștienți că lumea va deveni tot mai mult una electrică și conectată. De aceea, E.ON s-a implicat în acest proiect important, susținând mobilitatea electrică de-a lungul principalelor coridoare de transport europene. Premiul obținut ne onorează și ne face să devenim tot mai responsabili și implicați în dezvoltarea sustenabilă, compania noastră devenind o companie verde.”, declară Claudia Griech, directorul general adjunct al E.ON România.

În cadrul proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF), E.ON România va instala 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, iar alte 21 urmând să fie montate de către MOL România pe coridoarele de transport european din ţara noastră: Iaşi – Tg. Mureş – Alba Iulia, Suceava – Bucureşti - Călăraşi  şi Timişoara – Bucureşti – Constanţa. Până acum, sunt funcționale stațiile din localităţile Iaşi, Târgu Frumos şi Cristeşti (jud. Iași), Tașca, Piatra Neamţ şi Roman (jud. Neamţ), Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), Sovata (jud. Mureş) şi Gheorgheni (jud. Harghita) și 3 stații din București, în total 14 stații montate de către E.ON. În această perioadă va fi montată o noua stație la Târgu Mureș care va marca finalizarea “autostrăzii electrice Iași – Tg. Mureș” și o alta la Râmnicu Vâlcea.