E.ON continuă să-i sprijine pe cei din linia întâi:

Trei mari unități medicale din Iași primesc sprijin în lupta împotriva pandemiei

30.04.2020, București
  • Angajații E.ON contribuie și ei prin donații pentru dotarea cu echipamente de protecție a personalului medical;
  • Până în prezent, inițiativa E.ON de sprijinire a spitalelor a ajuns la unități din Suceava, Tirgu Mureș, Arad, Deva și Rădăuți.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Clinica a II-a Medicală a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” din Iași au primit din partea E.ON sprijin pentru achiziționarea de echipamente destinate protecției personalului medical, precum și pentru intervențiile necesare pacienților cu boli respiratorii grave.

Spitalul Clinic “Sf. Parascheva” Iasi este principala unitate sanitară pentru tratamentul bolilor infecțioase din zona de Nord-Est a României, aici fiind internați zeci de pacienți în stare critică, confirmați cu COVID-19.  Această unitate va beneficia în mod direct de o contribuție financiară venită din partea angajaților E.ON, propunerea de sprijinire venind chiar din partea lor.

O altă unitate medicală de referință pentru zona Moldovei, Spitalul Clinic de Pneumoftiziolgie, este la rândul său un beneficiar direct al susținerii angajaților E.ON, care prin gestul lor au răspuns astfel apelului lansat de personalul medico-sanitar pentru ajutor, în vederea achiziționării de materiale și echipamente de protecţie: măşti, combinezoane, halate, botoşei, termometre/scanere.

De asemenea, Clinica a II-a Medicală, din cadrul celui mai mare spital de urgență din Moldova – ”Sf. Spiridon” beneficiază de sprijinul financiar al companiei noastre pentru diverse dotări extrem de necesare în această perioadă.

Încă de la declararea pandemiei am început să sprijinim spitalele din România pentru a face față acestei lupte dure cu noul coronavirus. Aș vrea să subliniez gestul impresionant făcut de angajații E.ON de a se alătura acestor inițiative printr-o acțiune internă de strângere de fonduri pentru spitale. Compania E.ON va dubla suma strânsă, astfel încât să putem ajuta mai mult acolo unde este mare nevoie”, a declarat Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

”Vă mulțumim din suflet pentru gestul dumneavoastră. Lucrurile încep să fie acum într-un echibilibru și asta numai cu ajutorul celor ca dumneavoastră care nu au rămas nepăsători.” a menționat d-na Carmen Manciuc, director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. Încă de la debutul pandemiei, prima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19.

De asemenea, E.ON a decis să acopere, timp de o lună, cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță. Și Spitalul Municipal Rădăuți este susținut de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medicale.

La Arad și Deva, E.ON a donat Spitalelor Județene de Urgență sute de măști și combinezoane medicale cu grad înalt de protecție, destinate medicilor și asistenților care continuă să lupte pentru pacienți și care au nevoie să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

O altă acțiune importantă aflată în derulare este reprezentată de campania „Dăruieşte Lumină”, prin care E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.