E.ON continuă să-i sprijine pe cei din linia întâi:

Cea mai mare unitate medicală din județul Neamț primește combinezoane de protecție a personalului medical

06.05.2020, București
  • Până în prezent, inițiativa E.ON de sprijinire a spitalelor a ajuns la unități din Iași, Suceava, Rădăuți, Târgu Mureș, Arad și Deva.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, principala unitate sanitară ce tratează bolnavii de COVID-19 din județul Neamț, primește din partea E.ON combinezoane de protecție, cu rezistență la penetrarea aerosolilor lichizi contaminați. Astfel, cadrele medicale din secția de Anestezie și Terapie Intensivă, și nu numai, beneficiază de echipamentele necesare pentru a-și continua activitățile de investigare și tratament a pacienților infectați cu COVID-19. Combinezoanele sunt fabricate de o companie din România, avizată de către Centrul de Cercetare Științifică a Ministerului Apărării Naționale.

La nivelul județului Neamț au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar nevoia de echipamente de protecție adecvate pentru personalul medical este ridicată.

Încă de la declararea pandemiei am început să sprijinim spitalele din România pentru a face față acestei lupte dure cu noul coronavirus. Prin gestul nostru dorim să le spunem acestor profesioniști: medici, asistenți și tot personalul medical că îi prețuim și le mulțumim pentru tot ceea ce fac”, a declarat Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. Încă de la debutul pandemiei, prima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19.

De asemenea, E.ON a decis să acopere, timp de o lună, cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță.

Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” din Iași, precum și Spitalul Municipal Rădăuți sunt susținute de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medicale.

În același timp sunt sprijinite financiar și Spitalele Clinice de Boli Infecțioase și de Pneumologie din Iași, alături de Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș printr-un demers comun al angajaților E.ON care au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru spitale și al companiei E.ON România. Decizia de sprijinire a acestor instituții medicale a venit chiar din partea angajaților.

La Arad și Deva, E.ON a donat Spitalelor Județene de Urgență sute de măști și combinezoane medicale cu grad înalt de protecție, destinate medicilor și asistenților care continuă să lupte pentru pacienți și care au nevoie să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

O altă acțiune importantă aflată în derulare este reprezentată de campania „Dăruieşte Lumină”, prin care E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.