E.ON continuă să-i sprijine pe cei din linia întâi:

Cea mai mare unitate medicală din județul Satu Mare primește combinezoane de protecție a personalului medical

07.05.2020, București
  • Până în prezent, inițiativa E.ON de sprijinire a spitalelor a ajuns la unități din Iași, Suceava, Rădăuți, Târgu Mureș, Arad, Deva și Neamț.

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, principala unitate sanitară care tratează bolnavii de COVID-19 din județul Satu Mare, primește din partea E.ON combinezoane de protecție de înaltă calitate, rezistente la aerosolii lichizi contaminați. Astfel, cadrele medicale din secțiile de Terapie Intensivă, Boli infecțioase/Contagioase și laboratorul care procesează testele biologice beneficiază de echipamentele necesare pentru a-și continua activitățile de investigare și tratament pentru pacienții infectați cu COVID-19.

Și la nivelul județului Satu Mare au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind nevoie și aici de echipamente de protecție adecvate pentru personalul medical.

Încă de la declararea pandemiei am început să sprijinim spitalele din România pentru a face față acestei lupte dure cu noul coronavirus. Prin gestul nostru dorim să le spunem acestor profesioniști: medici, asistenți și tot personalul medical că îi prețuim și le mulțumim pentru tot ceea ce fac”, a declarat Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

Mulțumim în mod deosebit societăților private care au înțeles să se implice în efortul nostru comun de a asigura echipamente de protecție necesare actului medical în acest context epidemiologic extrem de dificil și sensibil. Mulțumim pentru solidaritatea și pentru operativitatea cu care ne-au furnizat aceste echipamente extrem de utile, “a declarat Marc Ioan Adrian, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. Încă de la debutul pandemiei, prima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19.

De asemenea, E.ON a decis să acopere, timp de o lună, cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță.

Și Spitalele Clinice de Boli Infecțioase și de Pneumologie din Iași, alături de Spitalul de Urgență ”Sf. Spiridon” din Iași, precum și Spitalul Municipal Rădăuți sunt susținute de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medicale.

La Arad și Deva, E.ON a donat Spitalelor Județene de Urgență sute de măști și combinezoane medicale cu grad înalt de protecție, destinate medicilor și asistenților care continuă să lupte pentru pacienți și care au nevoie să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

O altă acțiune importantă aflată în derulare este reprezentată de campania „Dăruieşte Lumină”, prin care E.ON va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.