E.ON obține cu succes 2 miliarde de euro din obligațiuni – din nou 0,5 miliarde de euro ca obligațiuni verzi

14.05.2020, București
  • O sumă suplimentară de 500 de milioane de euro pentru investiții ecologice finanțate din obligațiuni verzi;
  • E.ON reprezintă cea mai mare corporație germană emitentă de obligațiuni verzi, cu 4,6 miliarde de euro scadente;
  • Prefinanțare cu succes pentru acțiunile minoritare ale Innogy.

E.ON a emis trei tranșe de obligațiuni cu un volum total de 2 miliarde de euro. Nivelul ridicat al cererii a permis E.ON să își asigure condiții favorabile de dobândă pentru toate termenele de maturitate:

  • obligațiuni în valoare de 1 miliard de euro, cu termenul de maturitate în aprilie 2023, cu o rată fixă a dobânzii de 0,375 la sută;
  • obligațiuni în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în februarie 2028, cu o rată fixă a dobânzii de 0,750 la sută;
  • obligațiuni verzi în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în august 2031, cu o rată fixă a dobânzii de 0,875 la sută.

E.ON este deja cel mai mare emițător de obligațiuni corporative verzi din Germania. Emisiunea de obligațiuni verzi de ieri, în valoare de 500 de milioane de euro se intenționează să fie utilizată pentru a finanța proiecte de infrastructură sustenabilă și de eficiență energetică, aducând volumul de obligațiuni verzi scadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro. Sumele din celelalte două tranșe se intenționează a fi utilizate pentru prefinanțarea acțiunilor minoritare de la innogy.

Marc Spieker, Directorul Financiar al E.ON: “Prin această tranzacție, ne finanțăm cu succes o parte din achiziția acțiunilor minoritare de la Innogy, pe care ne așteptăm să o încheiem în lunile care vin. Tranșa verde ne ajută să ducem și mai departe tranziția energetică în Europa și merge mână în mână cu comunicarea pe care am făcut-o deja, conform căreia vom investi încă 500 de milioane de euro în modernizări ale infrastructurii energetice care să fie prietenoase față de mediu.”

Cadrul Obligațiunilor Verzi ale E.ON precum și Evaluarea Externă a acestui cadru (o certificare de către renumita agenție de rating Sustainalytics) sunt disponibile online la adresele de mai jos:

www.eon.com/greenbond
www.eon.com/sustainability

Tranzacția a fost executată de către un consorțiu de bănci internaționale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank și Société Générale au îndeplinit rolul de intermediari activi.

Prezentul comunicat de presă poate conține afirmații cu caracter anticipator bazate pe premise actuale precum și previziuni făcute de Managementul Grupului E.ON și alte informații disponibile E.ON în momentul de față. Diverse riscuri, incertitudini, cunoscute sau nu, și alți factori ar putea duce la diferențe semnificative între situația efectivă a rezultatelor, situației financiare, dezvoltării sau performanței viitoare a companiei și estimările făcute aici. E.ON SE nu intenționează, și nu își asumă nici o responsabilitate în acest sens, să actualizeze previziunile din prezentul document sau să le pună în accord cu evenimente sau evoluții viitoare.