Românii au dăruit 250.000 kWh pentru cei afectați de epidemia de Coronavirus

18.05.2020, București
  • E.ON România a pus la dispoziție cantitatea de energie în perioada 1 aprilie - 15 mai 2020;
  • În ultimii cinci ani, E.ON a donat cu ajutorul românilor 1.000.000 kWh energie electrică şi gaze naturale către 56 de instituţii sociale şi 800 de familii defavorizate din România.

Românii au dăruit 250.000 kWh în cadrul noii ediții a campaniei „Dăruieşte Lumină”, derulată de E.ON România, pentru a-i susține pe cei care au nevoie de ajutor în această perioadă.

Participanții la campanie au trimis povești ale semenilor lor, despre care știau că au nevoie de sprijin, și astfel au contribuit cu câte 100 kWh pentru persoanele nominalizate, fără să îi coste nimic.

Singura condiție, pentru ca prietenii, rudele sau cunoscuții lor, să primească cei 100 kWh, a fost ca persoanele nominalizate să aibă un abonament E.ON pentru minim unul din cele două tipuri de servicii: gaze naturale sau energie electrică.

Mai mult, întrucât mulți dintre susținătorii campaniei Dăruiește Lumină, ajunsă la cea de-a șaptea ediție, au dorit să contribuie cu energie și pentru instituțiile sociale care au primit mai puține donații în această perioadă, o parte din kilowatti vor ajunge și la acestea.

Numele și datele de contact ale persoanelor nominalizate nu vor fi făcute publice, iar cantitățile de energie vor fi scăzute din următoarele facturi primite.

Această ediție a campaniei Dăruiește Lumină a fost, totodată, și cea mai rapidă ediție organizată până acum, venind ca un răspuns la situația delicată din România, din momentul instalării stării de urgență, când peste 1 milion de români au intrat în șomaj tehnic iar, implicit, și familiile lor au fost afectate. E.ON România a reacționat prompt, propunându-și să stimuleze implicarea socială și solidaritatea românilor față de semenii lor mai puțin norocoși, de la distanță.