Alături de cei din linia întâi:

E.ON donează fonduri pentru Spitalul Județean de Urgență Bacău

19.05.2020, București
  • Aceasta este cea de-a treia unitate medicală susținută prin donațiile angajaților E.ON, alături de Spitalele Clinice de Boli Infecțioase și de Pneumoftiziologie din Iași;
  • Până în prezent, inițiativa E.ON de sprijinire a spitalelor a ajuns la unități din Iași, Suceava, Rădăuți, Botoșani, Târgu Mureș, Cluj,  Arad, Deva, Satu Mare și Piatra Neamț.

Spitalul Județean de Urgență Bacău a primit sprijin financiar din partea angajaților E.ON și a companiei pentru achiziția de kit-uri de testare privind infecția cu noul coronavirus. 

Anual, în această unitate medicală sunt internați aproximativ 75.000 de pacienți, spitalul având o capacitate de circa 1200 de paturi.

La nivelul județului Bacău au fost confirmate peste 400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar nevoia de testare este ridicată.

Încă de la declararea pandemiei am început să sprijinim spitalele din România pentru a face față acestei lupte dure cu noul coronavirus. Aș vrea să subliniez gestul impresionant făcut de angajații E.ON de a se alătura acestor inițiative printr-o acțiune internă de strângere de fonduri pentru spitale. Compania E.ON va dubla suma strânsă, astfel încât să putem ajuta mai mult acolo unde este mare nevoie”, a declarat Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

Mulțumim angajaților E.ON care s-au gândit la noi. Datorită donației lor ne-am mărit capacitatea de testare PCR, fără a împovăra financiar unitatea”, a menționat Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. Încă de la debutul pandemiei, prima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19.

De asemenea, E.ON a decis să acopere, timp de o lună, cheltuielile aferente mesei zilnice pentru personalul medical al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță.

Și Spitalele Clinice de Boli Infecțioase și de Pneumologie din Iași, alături de Spitalul de Urgență ”Sf. Spiridon” din Iași, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă", Spitalele Județene de Urgență din Cluj Napoca și Botoșani, precum și Spitalul Municipal Rădăuți sunt susținute de E.ON pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție, respectiv medicamente necesare asigurării serviciilor medicale.

La Arad, Deva, Neamț și Satu Mare E.ON a donat Spitalelor Județene de Urgență sute de măști și combinezoane medicale cu grad înalt de protecție, destinate medicilor și asistenților care continuă să lupte pentru pacienți și care au nevoie să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

O altă acțiune importantă, încheiată de curând cu succes, este reprezentată de campania „Dăruieşte Lumină”, prin care E.ON donează 250.000 kWh către consumatori casnici și instituții de învățământ sau sociale care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19.

Totodată, continuă la nivelul angajaților acțiunea de strângere de fonduri pentru spitale, iar compania va dubla suma colectată.