E.ON donează mănuși și dezinfectanți pentru Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu

03.06.2020
  • Inițiativa face parte din campania E.ON de sprijinire a spitalelor, demarată imediat după ce au fost înregistrate primele cazuri de infectare cu SAR-CoV-2;
  • E.ON a sprijinit unități medicale din județele Suceava, Hunedoara, Mureș, Arad, Iași, Cluj, Satu Mare, Neamț, Botoșani și Bacău.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, unde sunt consultați și tratați anual zeci de mii de copii din județul Sibiu și împrejurimi, a primit sprijin financiar din partea E.ON pentru achiziționarea de mănuși și dezinfectanți necesare celor 480 de cadre medicale și administrative care lucrează în această instituție.

Spitalul are 185 de paturi, în fiecare an aici fiind internați aproape 9.000 de micuți, alte mii fiind consultați și tratați pentru urgențe medicale. Spitalul universitar pentru copii, cel mai mare din zona Sibiului, formează și viitorii specialiști în domeniul pediatriei.

Sprijinul oferit de E.ON va face mai ușoară misiunea spitalului de a asigura, în cele mai bune condiții, servicii de calitate pentru micuții pacienți. Acest demers este unul care denotă, pe lângă generozitate, și implicare activă în ceea ce privește sănătatea comunității sibiene”, a declarat dr. Ioana Mătăcuță-Bogdan, purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.

Suntem bucuroși să fim alături de copiii din județul Sibiu care au nevoie de asistență medicală din partea specialiștilor. Toate cadrele medicale trebuie să fie în continuare pregătite să facă față oricăror situații care ar mai putea să apară, chiar în condițiile în care așa cum se întâmplă în acest moment, asistăm la o scădere a numărului de infectări cu Coronavirus”, spune Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat, de la începutul pandemiei cu Coronavirus, 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au avut nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical.  Au fost sprijinite cu echipamente de testare specifice COVID – 19, echipamente de protecție: măști, combinezoane, botoșei sau cu o masă caldă pentru personal 16 spitale din județele Suceava, Hunedoara, Mureș, Arad, Iași, Cluj, Satu Mare, Neamț, Botoșani și Bacău și Sibiu. Acestei inițiative s-a adăugat și o campanie de strângere de fonduri inițiată de angajații E.ON susținută de companie prin dublarea sumei rezultate.

O altă acțiune importantă, campania „Dăruieşte Lumină”, încheiată de curând, a constat în donarea unei cantități de 250.000 kWh care a ajuns la consumatori casnici cu probleme financiare generate în urma pandemiei cu COVID-19. Totodată, pentru a veni în sprijinul copiilor proveniți din familii cu o situație financiară precară, E.ON a oferit laptopuri pentru mai mulți elevi care nu pot frecventa cursurile online.