Raportul de Sustenabilitate al E.ON pentru 2019: Un loc bun pentru carieră și pregătire profesională

18.09.2020

• 70 de tineri electricieni și instalatori, ingineri și economiști s-au alăturat anul trecut familiei E.ON;
  • Compania are parteneriate cu 14 instituții de învățământ din țară care pregătesc instalatori și electricieni.

Tinerii găsesc la companiile din Grupul E.ON în România condiții favorabile pentru dezvoltarea unei cariere de succes, prin parteneriatele încheiate cu instituțiile de învățământ superior, programele dedicate și cursurile de pregătire și perfecționare profesională, potrivit Raportului de Sustenabilitate al E.ON pentru anul 2019, lansat în premieră în România.

Astfel, la nivelul E.ON au fost construite programe prin care aducem tinerii în companie (Graduate, START) și mai ales le creăm oportunități de dezvoltare, le împărtășim din ceea ce noi știm să facem și preluăm de la ei avântul caracteristic vârstei. Anul trecut, 70 de tineri absolvenți, electricieni și instalatori, ingineri și economiști au fost angajați în companiile E.ON din România. Circa 5% dintre managerii din E.ON provin din rândul tinerilor beneficiari ai acestor programe și peste 13% dintre manageri încă nu au împlinit 40 de ani.

Pentru a pregăti generația de mâine, dezvoltăm programe dedicate tinerilor, în special celor care aleg învățământul profesional. Compania are parteneriate cu 14 instituții de învățământ din țară care pregătesc instalatori și electricieni.

Cei peste 6.500 angajații ai companiilor E.ON din România reprezintă un element de bază pentru dezvoltarea afacerii și sunt esențiali pentru obținerea performanței Grupului E.ON.

Resursa umană ocupă un loc central în strategia de dezvoltare durabilă a companiei. Cheia succesului o reprezintă calitatea angajaților, condițiile de muncă oferite acestora, nivelul de remunerare a muncii, oportunitățile de dezvoltare profesională și nu în ultimul rând respectul acordat acestora și nediscriminarea la locul de muncă.

E.ON reprezintă un angajator important atât în sectorul energetic, cât și la nivel național.

Pregătirea și dezvoltarea permanentă a angajaților este esențială, compania investind sume considerabile în centrele de pregătire profesională de la Suceava, pentru zona de electricitate și la Mediaș, pentru zona de gaze naturale,  unde au fost implementate sisteme moderne de învățare cum este, de exemplu, cel prin realitate virtuală.

Compania oferă angajaților posibilitatea de a participa la cursuri, în 2019  fiind disponibile atât programe interne cât și externe de instruire și perfecționare.

Pe lângă sesiunile de instruire individuală, angajații dedicați au oportunitatea de a face parte din grupuri sau programe de dezvoltare inițiate la nivel local sau de Grup.

Pentru crearea unui mediu sigur de muncă, la nivelul Grupului E.ON s-au desfășurat multiple acțiuni de pregătire și formare care au pus accentul pe conceptul de siguranță. Este vital ca după terminarea programului de lucru toți angajații să se întoarcă sănătoși la familiile lor. De aceea, Grupul E.ON acordă o atenție deosebită însușirii și respectării cu strictețe a normelor de securitate și sănătate în muncă. Pe lângă instruirile periodice la care participă toți angajații, anul trecut au fost organizate circa 50 de workshop-uri în care s-a accentuat importanţa conștientizării faptului că suntem responsabili nu doar de siguranța noastră ci și de cea a colegilor noștri.

În același sens, în 2019 au fost organizate în parteneriat cu SMURD și cu Rețeaua de Sănătate Regina Maria circa 30 de cursuri de prim-ajutor la care au participat peste 700 de colegi.