E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Wetterbest

26.07.2021

• Centrala generează 269,78 MWh;
  • Asigură reducerea cu până la 33,09% a energiei consumate din rețea;
  • Emisiile de CO2 vor fi reduse cu circa 77 tone pe an.

E.ON Energie România și Wetterbest, unul dintre principalii producători de sisteme pentru acoperișuri, au finalizat un proiect în valoare de peste 245.000 de euro prin care a fost realizată o centrală electrică fotovoltaică care asigură energie verde companiei prahovene.

Finalizată în mai puțin de o lună de zile de la demararea lucrărilor, instalația solară fotovoltaică generează 269,78 MWh, asigurând o reducere cu până la 33,09% a energiei consumate din rețea.

Panouri Fotovoltaice Wetterbest
“Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice reprezintă încă un pas pe drumul decarbonizării economiei.  Ne bucurăm să mergem împreună cu parteneri precum Wetterbest pe drumul către un viitor mai verde și sustenabil”, declară Claudia Griech, Directorul General al E.ON Energie România.
Am ales E.ON pentru profesionalismul și experiența lor în construcția centralelor fotovoltaice. Prin acest proiect, ne dorim să continuăm obiectivele de sustenabilitate ale Grupului nostru și să participăm la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, în cadrul fabricii. Acesta este doar un prim pas în scăderea amprentei de carbon a companiei, urmând să dezvoltăm alte programe de susținere al acestui obiectiv, în viitor”, afirmă Marian Pirvu, Director General Wetterbest.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 221,76 kWp și cuprinde 792 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 1.200 metri pătrați pe acoperișul halei Wetterbest din Băicoi, județul Prahova. Punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu circa 77 tone pe an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 - 1.600 kWp totalizand 13 MW putere instalata pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.

Despre Wetterbest
Wetterbest, parte a grupului irlandez Kingspan, este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme pentru acoperișuri din Romania. În 2020, Wetterbest a inaugurat la Băicoi o nouă fabrică de acoperișuri metalice, dupa o investite de 44,5 milioane de lei. In prezent, compania are doua unitati de productie în Băicoi (sediul central; Prahova) și Podari (Dolj) și fabrică anual peste 10 milioane de metri pătrati de învelitori metalice.