E.ON aderă la principiile SBTi pentru reducerea emisiilor cu efect de seră

24.03.2021

  • Compania își asumă angajamentul de a stabili obiective climatice bazate pe criterii științifice, prin intermediul Science Based Targets initiative - SBTi
  • Devenind parte a Race to Zero, E.ON susține campania globală care vizează impulsionarea eforturilor de a se trece către o economie decarbonizată

Grupul energetic german E.ON SE și-a prezentat angajamentul de a stabili obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră bazându-se pe criterii științifice și care să fie în concordanță cu menținerea încălzirii globale la 1,5°C peste nivelurile preindustriale. E.ON a ales să adere la principiile SBTi (Science Based Targets initiative), întrucât compania dorește să fie lider pe calea către un viitor durabil și prietenos cu clima. În același timp, E.ON se alătură și „Race to Zero” înaintea Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice din acest an (COP26). Race to Zero este o campanie globală care încearcă să impulsioneze trecerea la o economie decarbonizată. COP 26 este programată să aibă loc la Glasgow în luna noiembrie. Rezultatele acestei conferințe vor fi decisive pentru combaterea cu succes a schimbărilor climatice.

Leonhard Birnbaum, membru al Consiliului de Administrație al E.ON, declară: “Anul acesta este crucial în lupta împotriva schimbărilor climatice și a încălzirii globale. Conferința ONU privind schimbările climatice, care va avea loc în noiembrie, trebuie să fie un succes pentru a îndeplini angajamentele Acordului de la Paris privind clima și a limita încălzirea globală la 1,5 grade. E.ON și-a stabilit noi obiective climatice ambițioase, care sunt în conformitate cu Acordul de la Paris. Sunt foarte mulțumit că acum facem următorul pas și ne exprimăm angajamentul față de Science Based Target Initiative (SBTi), pentru ca obiectivele noastre climatice să fie validate conform criteriilor științifice”.

Depunerea angajamentului este primul pas dintr-un proces care durează mai multe luni. În pasul următor, E.ON își va dezvolta și specifica obiectivele climatice în conformitate cu criteriile SBTi și ulterior acestea vor fi trimise pentru validarea oficială.

Cu accentul strategic pe infrastructura energetică centrată pe client, E.ON conduce decarbonizarea în Europa și transformarea sustenabilă a lumii energetice. Acest focus este reflectat, de asemenea, și de obiective climatice ambițioase care au fost actualizate anul trecut: până în 2040, compania dorește să reducă emisiile pe care le poate influența direct (Scope 1 și 2) cu 100% și să devină neutră din punct de vedere al carbonului. Până în 2050, E.ON dorește, de asemenea, să-și reducă emisiile Scope 3 cu 100% față de 2019.

Obiectivele climatice ale E.ON sunt aliniate cu Acordul de la Paris și sunt în concordanță cu științele climatice. E.ON se angajează mai mult ca oricând în lupta împotriva schimbărilor climatice. Astfel, compania dorește să își stabilească obiectivele climatice pe o bază și mai solidă decât înainte și să solicite SBTi validarea oficială pentru obiectivele de reducere a emisiilor.

SBTi este un parteneriat între CDP, Pactul Global al Națiunilor Unite, Institutul Mondial de Resurse (WRI) și Fondul Mondial pentru Natură (WWF), cu obiectivul de a conduce acțiuni climatice ambițioase în sectorul privat, permițând companiilor să stabilească obiectivele de reducere a emisiilor pe baze științifice.

Campania Business Ambition pentru 1,5°C este un îndemn urgent pentru companii pentru a stabili obiective de reducere a emisiilor. Acesta este susținut de o coaliție globală de lideri ai ONU, organizații de afaceri și ONG-uri care se unesc în spatele unui mesaj: trebuie urgent să intensificăm țintele pentru a avea cele mai bune șanse de a aborda criza climatică.