Compania sibiană Sitemani a devenit producător de energie verde, cu sprijinul E.ON

10.08.2021

  • E.ON a construit la Sibiu o centrală fotovoltaică care generează anual 155,7 MWh;
  • Sitemani își va asigura 14,35% din consumul anual de energie din energia verde produsă de centrală;
  • Emisiile de CO2 vor fi reduse cu circa 38 tone pe an.

E.ON Energie România și Sitemani, unul dintre cei mai cunoscuți producători de alimente din țară, au finalizat un proiect de producere a energiei verzi, în valoare de peste 155.000 de euro. Centrala electrică fotovoltaică generează anual 155,7 MWh și asigură 14,35% din consumul anual de energie al firmei sibiene.

Sitemani PV
“Crește tot mai mult interesul pentru energia din surse regenerabile și suntem convinși că împreună cu partenerii noștri, actuali și viitori, vom deveni actori din ce în ce mai importanți în procesul de tranziție spre noua lume a energiei: mai verde și sustenabilă”, declară Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.
„Acest proiect contribuie la atingerea obiectivelor de competitivitate și sustenabilitate ale afacerii noastre. Centrală fotovoltaică ne asigură o sursă independentă de energie, contribuie la creșterea eficienței economice prin reducerea costurilor cu energia electrică și ne ajută în același timp să devenim mai sustenabili. Parteneriatul cu E.ON a venit firesc datorită experienței lor în realizarea centralelor fotovoltaice”, afirmă Marius Teodor Șari, Director General al Sitemani.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 140,7 kWp și cuprinde 420  de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 1.000 metri pătrați pe acoperișul companiei din Sibiu. Punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu circa 38 tone pe an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 - 1.600 kWp totalizand 13 MW putere instalata pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.

Despre Sitemani
Activitatea de producție a început în anul 1998. Atunci se produceau două sortimente de muștar, într-un spatiu de 100mp. În anul 2007 a fost realizată o nouă  unitate de producție, cu un spațiu construit de 2000 mp. Activitatea odată începută aici, a urmat firesc diversificarea gamei de produse, astfel că începând cu anul 2008  s-au realizat primele sortimente de Ketchup și sosuri de maioneză. În anul 2017 a fost demarat un proiect cu AFIR-ul finalizat în anul 2019 prin care a fost mărită capacitatea de producție și spațiul de depozitare. Treptat, având și echipamente adecvate, gama de produse realizată a crescut, ajungând astăzi  la câteva zeci  de produse realizate după tot atâtea rețete. Sitemani produce și comercializează astăzi muștarul Mustardino, Ketchup-ul, Maioneza și Sosurile Yoky și Casa Sibiană. Produsele Sitemani conțin întotdeauna ingrediente de cea mai buna calitate. Acest fapt a condus la ieșirea pe piețele externe, în acest monent fiind realizate livrări în Germania, Spania, Italia și Marea Britanie.