Energie în școlile copilăriei: Condiții de studiu mai bune pentru copiii din Zberieni, Iași

25.06.2021

  • E.ON a finalizat lucrările pentru înlocuirea sistemului de iluminat din Școala Zberieni, com. Cotnari, jud. Iași;
  • Proiectul Energie în școlile copilăriei, demarat în 2012, vizează modernizarea sistemului de iluminat cu unul modern, bazat pe tehnologie LED.

E.ON Energie România continuă proiectul „Energie în școlile copilăriei” în județul Iași, la Școala Gimnazială Zberieni, structură a Școlii Gimnaziale Cârjoaia, unde sistemul de iluminat a fost înlocuit având la bază tehnologia LED. Astfel, aproximativ 100 de preșcolari și elevi din ciclurile primar și gimnazial, dar și cadre didactice se pot bucura de condiții de studiu mai bune în sălile de clasă unde lumina dată de noul sistem se apropie cât mai mult de cea naturală.

“Orice investiție în educație este o investiție în viitorul copiilor noștri. E.ON și Bookland au înțeles aceste nevoi și ne-au sprijinit pentru îmbunătățirea condițiilor din școala noastră, astfel încât atât elevii, cât și cadrele didactice să beneficieze de un sistem de iluminat eficient și economic în același timp”, a declarat prof. Dumitru Ezaru, director al Școlii Gimnaziale Cârjoaia.

Lumina neutră stimulează activitatea mintală, fiind recomandată pentru spațiile educaționale. În același timp, corpurile de iluminat cu tehnologie LED aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică pentru beneficiari. Mai mult, iluminatul cu LED are o durată de viaţă superioară faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate de calitate, respectiv 98% din cea naturală.

Energie în școlile copilăriei 2021

Până în prezent, E.ON a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Programul a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având circa 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.