#missingtype

D_ne_z_ s_nge. S_lve_z_ vieţi!

Te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă grupele de sânge A, B, AB sau 0 ar dispărea exact ca literele din textul de mai sus?

#missingtype

Donarea de sânge salvează vieţi

Mulţi oameni nu ar fi astăzi printre noi dacă donatorii nu ar oferi cu generozitate sângele lor. De aceea, dorim să încurajăm cât mai multă lume să doneze sânge.

Potrivit statisticilor, 70 de persoane din 100 vor avea nevoie de sânge măcar o dată în viaţă. Dar, doar 3 din 100 donează. În fiecare secundă, în lume se fac trei noi transfuzii, mulţumită donatorilor de sânge. Oameni accidentaţi, copii şi adulţi în săli de operaţii sau oameni care suferă de boli grave. Toţi trăiesc cu speranţa că altcineva donează sânge pentru ca ei să poată trăi.

#missingtype

De-a lungul campaniei și de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în data de 14 iunie, subliniem nevoia urgentă şi constantă a donării de sânge, indiferent de grupa sanguină, prin eliminarea literei O din sigla afişată la sediul principal din Essen, pe principalele site-uri web, intranet și canalele de social media din toate ţările în care suntem prezenţi. Literele A, B sau O fac referire la tipurile de sânge A, B sau 0, din care derivă cele 4 grupe sanguine necesare zi de zi oamenilor din întreaga lume şi care nu în puţine cazuri lipsesc cu desăvârşire din spitale, din centrele de transfuzii sau din băncile de sânge.

#missingtype

14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Începând cu anul 2004, ziua de 14 iunie a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății pentru a celebra Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Această dată omagiază nașterea imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea grupelor de sânge A, B, 0 precum și pe cei care donează sânge în mod voluntar pentru salvarea a milioane de vieți.

Cine poate dona?

Orice persoană, indiferent de grupa sanguină, cu vârsta între 18 și 65 de ani, greutate peste 52 Kg la femei și 56 kg la bărbați.

Persoane sănătoase, care nu au avut boli precum hepatita B și C, TBC, epilepsie, diabet, ulcer, boli de inimă și care nu au suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni.

Implică-te acolo unde ești! Donează sânge, salvează o viață!