Suntem o companie responsabilă

Ne dorim ca toate acțiunile noastre să fie făcute cu mare responsabilitate, respectând în același timp, mediul înconjurător și resursele naturale. Doar printr-o dezvoltare sustenabilă putem să contribuim la un viitor sigur atât pentru clienții noștri cât și pentru angajați, parteneri de afaceri sau alte părți interesate.

 

În 2015, Organizația Națiunilor Unite a adoptat Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă, stabilind și cele 17 obiective de dezvoltare care ne asigură un viitor mai bun și sustenabil. Grupul E.ON SE susține și contribuie la îndeplinirea acestor obiective, încă din iune 2018 când conducerea executivă a semnat ”Angajamentul Grupului E.ON”/ “Self-commitment by the E.ON Group”

Strategia de sustenabilitate

Fiind companie de energie, rolul nostru este esențial în crearea unui viitor mai bun, prin transformarea sectorului energetic în unul sustenabil. Așadar, scopul nostru este să menținem stabilitatea și siguranța rețelelor noastre de distribuție, folosind soluții inovative care să contribuie la protecția mediului prin reducerea emisiilor și eficiență energetică. În contextul discuțiilor privind sustenabilitatea, sectorul energetic este unul important, nu doar prin creșterea constantă a nevoii de energie, dar și prin măsurile de protecție a mediului și resurselor pe care trebuie să le îndeplinească. Credem că prin eforturi constante putem contribui la un viitor sustenabil al sectorului energetic și în același timp să fim o companie de succes pe piață.

Concret, încă din 2017 s-a adoptat la nivelul grupului E.ON SE o nouă Strategie privind Sustenabilitatea, ce urmărește îndeplinirea următoarelor obiective:

  • Susținem protecția sănătății și siguranței clienților și colegilor noștri. Ne dorim ca prin acțiunile noastre să eliminăm accidentele fatale.
  • Facilităm crearea unui mediu de lucru în care angajații noștri sunt încurajați să se dezvolte permanent.
  • Promovăm diversitatea și incluziunea la locul de muncă. Prin asta ne dorim să creștem procentul femeilor aflate în poziții de conducere la 32% până în 2026.
  • Ne străduim să reducem substantial emisiile de carbon până în 2050, prin investiții în clădirile noastre dar și prin înlocuirea flotei de mașini cu automobile electrice până în 2030. 
  • Mai mult, ne dorim să reducem emisiile de carbon rezultate din operațiunile noastre cu 30%, precum și pe ale clienților – emisiile de carbon pe kWh de energie – cu 50%, ambele având ca termen de referință anul 2016.

Raport de Sustenabilitate

Din dorința de a crește transparența față de toate părțile interesate și pentru a îmbunătăți modul de guvernare a Grupului E.ON în România, vă prezentăm raportul de sustenabilitate, care reflectă performanța nefinanciară a tuturor companiilor E.ON din România. Ne angajăm să prezentăm public raportul de sustenabilitate an de an, oferind astfel tuturor părților interesate șansa de a ne cunoaște mai bine și de a aprecia eforturile noastre pentru dezvoltarea durabilă a sectorului energetic.