Cultură

Credem că arta și cultura sunt esențiale în construcția unei societăți sustenabile. De aceea promovăm proiecte și evenimente culturale care au o influență pozitivă asupra percepțiilor oamenilor, contribuind totodată la un viitor mai sustenabil.

Electric Castle 2019

Ne-am energizat cu susținerea unuia dintre cele mai recunoscute festivaluri de muzică electronică din Europa!

Electric Castle oferă o experienţă completă de festival, prin îmbinarea mai multor elemente, precum muzica, tehnologia, un decor cu încărcătură istorică şi o arhitectură specială (Castelul Banffy din Bonţida, judeţul Cluj) şi nu în ultimul rând, cultura alternativă.

Electric Castle 2019
Electric Castle 2019
Electric Castle 2019

Pentru că muzica vorbește oamenilor indiferent de vârstă, am susținut ani la rând festivalul SONORO, cel mai mare festival de muzică clasică din România și programul Resonnance, care susține copii și tineri muzicieni proveniți din medii defavorizate.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

Începând cu 2011 am susținut, an de an, organizarea primului și celui mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România – Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca. TIFF e recunoscut internațional, nu doar datorită selecției remarcabile de filme, ci și varietății de evenimente propuse – de la seminarii, ateliere, programe dedicate industriei cinematografice și conferințe la concerte și petreceri memorabile, cine-concerte și expoziții de artă.

TIFF 2020

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)

Un alt eveniment cu tradiție susținut de compania noastră este Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), cel mai mare festival de artă a spectacolelor din Europa ca amploare şi calitate a actului artistic. 

E.ON a premiat-o pe Isabelle Huppert, una dintre cele mai mari personalităţi ale cinematografiei, care a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru (FITS) 2018. Premiul pentru cariera de excepţie a actriţei franceze a fost acordat de Claudia Griech, director general adjunct al E.ON România.

FITS 2018
Claudia Griech, Isabelle Huppert și Mikhail Baryshnikov la FITS 2018